Ajoittamalla oikein saat asiat tapahtumaan haluamallasi tavalla useammin.  Ajoittamalla huonosti asiat eivät suju. Kun kommunikoit toisten ihmisten kanssa on osattava ajoittaa asiat.

Myynnissä on ensin lämmiteltävä asiakasta, rakennettava luottamusta ja kuunneltava asiakkaalle tärkeitä asioita ennen kuin ehdotetaan kauppaa. WarmUp eli esileikki on tehtävä huolella ja sensitiivisesti. Jos asiakas on jostain syystä ärtyisä, älä pyydä silloin kauppaa, vaan käytä aikaa ja voimavaroja siihen, että hänen tunnetilansa muuttuu. Joskus on parempi palata asiaan uutena ajankohtana.

Tilannetaju on sitä, että tajuaa tilanteen

Tilannetaju on taitoa tajuta tilanne. On hetkiä jolloin asioita kannattaa tehdä ja on hetkiä jolloin ei kannata. Hyvän tilannetajun omaava johtaja tai myyjä menestyy. Jos Sinulla on hyvä tilannetaju, ajaudut harvoin ristiriitatilanteisiin parisuhteessasi. Tajuat, ettei kannata ehdottaa hellää hetkeä puolison kanssa kesken Suomi-Ruotsi jääkiekko-ottelun kolmannen erän, eikä silloin, kun toinen tulee kotiin kuoleman väsyneenä ylitöistä nälkäisenä..

Ajoita elämäntilanteesi oikein

Tilannetajua on myös se, että tajuaa oman elmäntilanteensa.
On elämäntilanteita jolloin ei kannata ottaa uusia projekteja hoidettavakseen, vaan kannattaa keskittyä nykyisiin asioihin, tai jopa karsia asioita elämästään. Tilannetaju on myös sitä, että tajuaa ennakoida asioita.
Tärkeille asioille ei saa tulla kiire. Aloita liikuntaharrastus ja pidä huolta parisuhteestasi ajoissa. Muuten voi olla liian myöhäistä korjata asioita, tai ainakin olet ajautunut hankalaan tilanteeseen, jonka korjaamiseen menee hurjasti voimavaroja.

Ajoittaminen työelämässä

Matti Nykänen osasi ajoittaa ponnistuksensa hyppyrin nokalla oikein, mutta elämänhallinta hänellä ei oikein sujunut.
Työelämässä ajoittamisen taito on todella tärkeä. Milloin pyydät esimieheltä palkankorotusta tai kerrot muutoksista tiimissäsi. Ajoita palautteen antaminen oikein, jotta saat siitä haluamasi hyödyn.

Lepo, loma ja palautuminen on ajoitettava oikein, että kuntohuippu osuu oikeaan kohti. Ota välillä rennosti. Lomalle ja viikonlopuksi on ajoitettava rentouttavaa tekemistä. Sitten jaksat taas painaa laikka punaisena.

Human energiaa ajoittamiseen toivottaa TIR