Mikään projekti ei ole liian suuri kun sen jakaa osiin

Tavoitteiden tekeminen ja saavuttaminen saa energian virtaamaan ja asioita tapahtumaan. Ilman tavoitteita kellumme kuin korkki meressä ja menetämme hallinnan tunteen.
Tavoitteita tulee laatia eri elämän osa-alueille. Työssä, jossa tavoitteet ovat epämääräiset,  tai  puuttuvat kokonaan on raskasta työskennellä. Sillä silloin et tiedä, milloin olet tehnyt työsi hyvin.

Aseta tavoitteita myös Minä oy:si suhteen. Päätä missä kunnossa haluat olla fyysisesti ja henkisesti vappuna tai juhannuksena. Myös perheen ja parisuhteen suhteen on hyvä laatia tavoitteita, ettei elämä ole liian työlästä, eikä työn imu sieppaa sinua kokonaan. Näin lisäät jaksamistasi.

Kun sinulla on tavoitteet selvillä, saat aikaiseksi ja jaksat ponnistella kohti päämäärää. Jos sinulla ei ole selkeitä tavoitetta, uuvut kuorman alle, vaikka se ei olisi suuri. Kun tiedät mitä tavoittelet, voit jakaa tavoitteesi osiin ja napsia välietappeja. Tunnet onnistumisen tunteita ja jaksat jatkaa.

Milloin on tavoitteen sijaan parempi tehdä päätös jossa pysytään?

Jotkut asiat on kuitenkin parempi laatia päätöksen muotoon, jossa sitten pysytään.

Laadi sellaisille asioille tavoite, joita teet kertaluontoisesti. Aseta esim. tavoitteeksi juosta maraton vuonna 2021, ja tee sitten päätös, että harrastat liikuntaa viitenä päivänä viikossa. Nauti myös matkanteosta, älä pelkästään perille pääsystä.

Varaudu siihen, että vaikka laadit päätöksen, sinulle tulee heikko hetki jolloin lipsut päätöksestäsi. Palaa äkkiä takaisin polulle, kun poikkeat siltä. Näin et joudu liian syvälle eksyksiin vaan saat hallinnan tunteen takaisin.

Joku asia voi ensin olla tavoitteesi ja sitten vuosien varrella siitä tulee päätös, jossa pysyt. Näin siitä tulee tapa, jota noudatat ilman, että tarvitset käyttää tahdonvoimaa.
Työssäsi sinulla voi olla jokin tulostavoite. Myyntityössä on myyntitavoite. Siihen pääset kontaktoimalla asiakkaita. Tee siis päätös soittaa tietty määrä puheluita asiakkaille viikossa. Tämä päätös auttaa sinua savuttamaan myyntitavoitteesi.
Jos työsi uuvuttaa, tarkenna pomoltasi mikä on työsi tärkein tavoite. Pyydä selkeitä mittareita ja aikatauluja. Näin tiedät milloin olet tehnyt työsi hyvin.

Ilman kirkkaita tavoitteita sijaistoiminnoit kuten some, netflix, tissutus ja mässytys saavat sinusta helpon saaliin.

Tavoitteet ja päätökset kulkevat käsi kädessä. Kirkasta tavoitteesi, säilytä hallinnan tunne ja elät tasapainoista elämää.

Lupaa Tuija Human energinen