Jos annostelet sitä liikaa, se on myrkkyä, jos sopivasti se on lääkettä ja auttaa. On kysymys liikunnasta, unesta, ravinnosta, palautteesta, huumorista, aktiivisuudesta, levosta, vapaa-ajasta tai työstä.

Melkein mihin tahansa annostukseen tämä sopii.

Jos olet esimiesasemassa ja annat palautetta sopivasti, se kehittää tiimisi toimintaa. Jos imartelet jatkuvasti ja aiheetta tai moitit toistuvasti, palautteesi ei kehitä toimintaa, vaan toimii myrkyllisesti.

Se joka lepää eniten, saa vähiten lepoa

Jos harrastat liikuntaa sopivasti, se auttaa sinua palautumaan hyvin työstäsi. Jos liikut liikaa, etkä anna elimistösi palautua, se on myrkkyä kehollesi.

Jos lepäät koko ajan, et lopulta saa enää lepoa. Kokeile vaikka ja makaa joku viikonloppu kokonaan sohvalla, niin olosi tuskin on maanantaiaamuna kovin energinen.

Sopivasti aikaa

Ihmissuhteissasi sopiva ajan antaminen läheisillesi on hyvästä. Kun olette puolisosi kanssa yhdessä 24/7 (kuten jotkut ovat pakotetusti olleet viimeisen parin vuoden aikana), välit saattavat kiristyä. Odotat jo sitä hetkeä, että toinen lähtee töihin, tai edes kauppaan!

Jos olet elämäntilanteessa, jossa on paljon töitä, odotat kovasti vapaita ja lomaa. Jos olet työttömänä, kaipaat merkityksellistä tekemistä. Ilman valoa ei ole varjoja.

Kun on pitkä hellekausi ja aurinko porottaa koko ajan, hakeudut varjoon. Kun on syyspimeää, kaipaat auringonpilkahdusta ja et voi uskoa, että kesällä manasit sitä, kuinka kuuma on joka paikassa.

Kun opiskelet, kaipaat vapaa-aikaa, jota eivät varjosta tekemättömät läksyt tai harjoitustyöt. Kun opiskelut ovat ohi, kaipaat tunnetta siitä, kun oivallat ja opit uusia taitoja. Tai ainakin opiskelukavereita, ideologioiden sävyttämää epärealistista elämää sekä mahtavia bileitä, joissa ei elämän todellisuus vauhtia hiljennä.

Ota elämän seisovasta pöydästä sopivasti

Haali omaan elämääsi sopivalla annostuksella asioita. Lääke muuttuu myrkyksi väärällä annostuksella. Joskus se mitä haluat, ei ole sitä mitä tarvitset. Ja joskus taas se mitä tarvitset, ei ole se mitä haluat.

Kun voit, sinun täytyy, jotta sitten kun sinun täytyy, voit.

Joskus jos valitset sen, ettet suostu, vaikka pystyt, voi lopulta käydä niin, että sitten kun suostuisit, et enää pysty. Menikö kimurantiksi? Jos esimerkiksi pystyisit harrastamaan liikuntaa, mutta et suostu, voi käydä niin että sitten kun suostuisit, et enää pysty. Tai jos päätät, ettet suostu tekemään jotain työtä, voi olla, että hetken päästä, vaikka suostuisit et enää pysty. Joku muu tekee sen, tai olet jäänyt kehityksestä jälkeen niin, ettet enää pysty.

Muista siis oikea annostus.