Menestyjät ennakoivat ja luuserit reagoivat

 

Josko haluat pärjätä elämässäsi, opettele ennakoimaan. Järjestä elämäsi lyhyellä ja pitkällä tähtäimellä siten, että tiedostat seuraavan siirtosi. Tämä ei tarkoita tuplavarmistelua ja riskeistä kieltäytymistä, vaan ennakointia. Elämä opettaa tarkemmat yksityiskohdat.

 

Kaivo kannattaa kaivaa, ennen kuin on jano

Työssäsi myyjänä ennakointi tarkoittaa uusasiakashankinnan jatkuvaa tekemistä ja asiakkuussuhteista huolehtimista. Jos et tee asiakkuuden hoitoa, saat tehdä saattohoitoa asiakassuhteillesi.

Johtajan ennakointi tarkoittaa huolenpitämistä ihmisistä ympärilläsi. Huolehdi, että avainhenkilösi haluavat työskennellä tiimissäsi. Katso kristallipallostasi, milloin on aika alkaa katselemaan seuraajaa eläköityvälle avainhenkilöllesi.

Jos tilaat täytekakkua eläkkeelle jääntikahveille ja väsäät rekrytointi-ilmoitusta samana päivänä samalle tyypille, tiedät, mitä ”luuserit reagoivat”- tunne tarkoittaa. Ennakoi myös se, että välillä ympärillä olevien ihmistesi elämäntilanteet muuttuvat ja osa heistä hyvästelee sinut ja teidän on aika jatkaa matkaa eri suuntiin.

Johtajan ennakointi tarkoittaa myös sitä, että havainnoit ulkopuolella olevaa maailmaa. Tarkkaile, kuinka maailma muuttuu ja missä vaiheessa tuotteesi tai palvelusi elinkaari on. Pidä huolta tuotekehityksestäsi. Jalkautumalla asiakkaittesi luokse, näet mitä riesoja asiakkaillasi on ja kuinka voit auttaa heitä parhaiten myös huomenna.

Jos jökötät omassa poterossasi ja hilloat yrityksesi sisäisiä asioita, et voi tietää miltä ulkona näyttää. Jos annat sisäisten asioiden vallata mielesi, niitä kyllä riittää! Silloin tärkein tulovirtasi, eli asiakkaasi, jää vaille huomiota. Kohta kilpailija hoksaa, että viihdyt sisätiloissa ja nappaa parhaat asiakkaasi nenäsi edestä.

Ennakoi tuleva kuukausi, viikko ja päivä

Käytä hetki aikaa tulevan suunnitteluun. Mieti etukäteen riskin paikat ja ennakoi. Jos aamut ovat sinulle riskin paikkoja esimerkiksi kiukuttelevan / aamuäreän lapsen (tai puolison) vuoksi, varusta illalla kaikki mahdollinen valmiiksi: aamupala, vaatteet, työkamat jne. Mistä iltaisin löydät aikaa ja voimavaroja aamun ennakointiin? Jätä vaikka some tai tv vähemmälle, ja panostaa aamuusi jo illalla.

Jos maanantait ovat riskin paikkoja töissä tai kotona, ennakoi jo sunnuntaina asioita, jotta maanantaista tulee parempi. Olet virtaa täynnä heti alkuviikosta ja (human)energiaa riittää jakaa asiakkaillesi ja työtovereillesi.

Ennakoi terveydentilaasi ja pankkitiliäsi

Emme tietenkään voi (täysin) hallita terveydentilaamme, mutta voimme vaikuttaa todennäköisyyksiin. Jos haluat pysyä terveenä ja energisenä, valitse terveet elämäntavat. Jos mietit, ettei sinulla ole aikaa harrastaa liikuntaa tai panostaa ruokavaliosi suunnitteluun, voit miettiä onko sinulla aikaa sairastaa?

Raha-asioiden ennakointi tarkoittaa tarpeentyydyttämisen lykkäämistä siihen saakka, kunnes sinulla on oikeasti vara. Voit haluta parempaa autoa, komeampaa taloa tai merkkivaatteita, mutta ennakoi tilanteesi ja hanki ne sitten kun sinulla on vara, muutoin joudut reagoimaan ja se voi tulla todella kalliiksi.

Parasta ennakointia taloudellisesti on ostaa hyvä kirja itselle, ruusu rakkaalle, kalja kaverille ja illallinen perheelle.