Tämä Blogi on nimeltään TIRinät. TIRinät ovat tarinoita (työ)elämästä. TIR ovat kirjoittajan nimikirjaimet.
Julkaisemme Blogia 25-vuotis juhlavuotemme🥂 kunniaksi ja kommentteja lukijoilta toivotaan. Aloitetaan lempiaiheesta eli myyntitaidoista.

Koko elämä on myymistä!

Myynti ammattina on tietysti huikean ihana, ainakin kaikkien meidän mielestämme, joilla virtaa myynnin dna:ta suonissa. Myyminen on toisten ihmisten eli asiakkaiden  auttamista. Olen saanut tavata tutkimuksia tehdessäni lukuisia huippumyyjiä.

Jos Sinulla on hyvät myyntitaidot, voit hyödyntää niitä monessa elämäsi tilanteessa. Kun tarvitset ensimmäisen työpaikan, myyntitaidoilla on iso merkitys. Et saa elämäsi ensimmäistä työpaikkaasi asiantuntijuutesi ansiosta!  Silloin punnitaan, kuinka hyvin osaat esittää tuotteesi (= työpanoksesi) tuomat hyödyt asiakkaalle eli tulevalle työnantajallesi.

Kun olet jossain elämäsi vaiheessa pöydän toisella puolella, ja haluat rekrytoida parhaita ammattilaisia, tarvitset jälleen myyntitaitoja, kun kilpailet parhaista tekijöistä työmarkkinoilla.

Kun haluat ylennyksen tai palkankorotuksen, on myyntitaidoista jälleen hyötyä. Sitten esimiesasemassa ollessasi mietit kuinka saat tiimisi innostumaan, jälleen myyntitaidoista on hyötyä.

Jos olet ammatiltasi opettaja, myyntitaidoista on hyötyä,  jotta saat oppilaasi innostumaan oppimisesta.

Myyntitaidot ovat myös hyvää tarinankerrontaa. Hyvä myyjä lumoaa kuulijansa ja on innostava. Hyvä myyjä tietää myös sen, että tarinan lupaukset täytyy lunastaa, että saa tulevaisuudessa kertoa asiakkaalleen myös jatko-osan tarinasta. Parhaassa tapauksessa asiakkuussuhteesta tulee päättymätön sarja, johon tulee vuosikausia jatko-osia. Ihan niin kuin Kaunareissa…

Myös siviilielämässä on hyötyä myyntitaidoista. Olipa kysymys parisuhteen hankinnasta tai hoidosta, lasten kasvatuksesta, kotitöiden tekemisestä tai illan elokuvan valitsemisesta – myyntitaidoista on hyötyä.

Näissä siviilielämän hetkissä kaupanpäätöstaidoista on suunnaton apua. Siivoatko huoneesi aamu-vai iltapäivällä?

Kerro minulle millaisessa tilanteessa Sinulle on ollut hyötyä myyntitaidoista.

Human energiaa viikkoosi lähettää TIR