Onko johtaja johtaja ollenkaan, vai pelkkä pelle joka ei osaa delegoida vaan mikromanageeraa kaikkialla?

”Saat itse päättää kuinka teet, mutta muista kuitenkin hyväksyttää päätöksesi minulla.” ”Minä haluan ehdottomasti itse osallistua tähän päätöksentekoon.” ”Tulen mukaan siihen palaveriin, että voin kertoa oman näkemykseni asiasta. Voitte sitten itse tehdä päätöksen, kunhan ensin hyväksytätte sen minulla.”

Millainen johtaja on johtaja, joka ei delegoi? Miksi johtajalla on alaisia, jos hän haluaa olla mukana kaikessa, kaiken aikaa, eikä anna muiden tehdä päätöksiä?! Mitä johtaja viestittää tällaisella käytöksellään organisaationsa ihmisille? Sitä, ettei hän luota heihin. Usein kuitenkin juuri hän, on ollut valitsemassa heitä omaan joukkueeseensa!

Jos johtaja haluaa hyväksyttää kaikki päätökset itsellään, hänhän käytännössä päättää itse kaikesta. Sitä taidetaan sanoa diktatuuriksi.

Miksi tällaista tapahtuu? Eikö johtaja tosiaan luota alaisiinsa? Onko johtajalla jotain salaisia tietoja, joita hän ei ole kertonut muille, vaan on pantannut tietoa itsellään? Enkä nyt tietenkään tarkoita tietoja, joita ei VOI kertoa sillä hetkellä niille ihmisille.

Vai kokeeko hän olevansa niin ylivertainen, että VAIN hän tietää millaiset päätökset ovat oikeita?

Sellaisen johtajan alaisuudessa ihmiset uupuvat, passivoituvat, menettävät luovuutensa ja intonsa ja parhaat tyypit hakeutuvat toisaalle. Ja mikä olennaisinta, työn tehokkuus laskee.

Kuinka tällaiselle johtajalle käy?

Hän uupuu tietenkin. Hänen tuottavuutensa laskee, kun hän yrittää olla kaikkialla. Hän menettää parhaat ihmiset. Hänen ympärilleen jää jees-miehet ja ne, jotka ovat vaan töissä täällä. Ympäriltä puuttuu intohimo. Hän vie hapen huoneesta, johon hän astelee.

Delegoimalla annetaan alaisille osa päätöksenteon vastuusta. Vastuun mukana tulee tietenkin myös valta. Tämä auttaa alaisia kasvamaan. Johtajan yksi tehtävistä on kasvattaa toisista johtajia.

Mikromanageeraus on yksi suuri syy ihmisten vaihtuvuuteen. Jos sinulla on ammattilainen organisaatiossasi, hän osaa ja haluaa tehdä päätöksiä. Anna hänen siis olla ammattilainen. Sinä olet palkannut hänet siihen tehtävään.