Kun työskentelemme liike-elämässä, työskentelemme ihmisbisneksessä riippumatta toimialasta. Ongelmamme ja menestyksemme tulevat siitä, kuinka hyvin tai huonosti onnistumme ihmisten kanssa.

Kun onnistut, se johtuu siitä, että onnistut ihmisten kanssa. Kun sinulla on ongelmia työelämässä, se johtuu siitä, että sinulla on ongelmia ihmisten kanssa. Kun yrityksesi kasvaa, se kasvaa sen ansiosta, että sinä ihmisenä ja ihmiset ympärilläsi kasvavat.

Jos olet esimies, tehtävääsi kuuluu onnistua ihmisten kanssa. Kun olet myyjä, ihmiset kuuluvat olennaisena osana jokapäiväiseen toimintaasi.

Et voi elää velaksi ihmisille ainakaan pitkiä aikoja

Kun toimit ihmisbisneksessä, et voi elää velaksi ihmisille, joiden kanssa työskentelet. Kolme ydinryhmää ovat

1) työkaverisi eli alaisesi, esimiehesi ja kollegasi

2) sinä itse

3) oma sosiaalinen ympäristösi eli perheesi, ystäväsi ja muut läheisesi.

Jos elät velaksi pitkiä aikoja jollekin näistä kohderyhmistä, huonosti käy. Voit ottaa pikavippejä välillä joltakin ydinryhmältä, mutta velka pitää maksaa pois nopeasti. Pikavipeillähän on korkea korko.

Tee hyviä sijoituksia ihmisbisnekseesi

Sijoittaminen on nyt muotia. Sinun kannattaa sijoittaa ihmisbisnekseesi. Opiskele ihmisten kanssa toimeen tulemista teoriassa ja käytännössä. Käy johtamiskoulutuksia, lue kirjoja ja tee läksyjä ja harjoituksia. Analysoi missä olet hyvä ja mitkä asiat vaativat vielä kehittämistä.

Sijoita myös Teillä työskenteleviin ihmisiin. Laita heitä koulutuksiin ja järjestäkää yhteisiä koulutuksia tiimillenne. Investoimalla nykyisiin ihmisiisi saat heidät kasvamaan ja saat myös parhaita uusia tyyppejä heidän rinnalleen. Yksi johtajuuden kyvyistä on kasvattaa uusia johtajia.

Sijoita myös itseesi antamalla itsellesi riittävästi lepoa, hyvää polttoainetta ja liikuntaa. Käytä omaa superchargeriasi. Mikä saa sinut latautumaan? Ole välillä itsekäs ja ymmärrä myös se, ettet voi olla toisille hyödyksi, jos et itse ole kunnossa. Sijoita myös lähipiiriisi. Anna heille aikaasi. Sitä he eivät voi saada muilta kuin Sinulta. Keskity itsellesi tärkeisiin ihmisiin. Olemalla itse onnellinen teet muut onnellisiksi.