Elämän tarkoitus voi hukkua, kun saavutat tärkeän tavoitteesi. Olet ponnistellut ja pinnistellyt saavuttaaksesi jonkun tavoitteesi ja kuulet Arttu Wiskarin kuiskaavan korvaasi ”Tässäkö tää oli?”

Voit hukata elämän tarkoituksesi jonkun muutoksen äärellä. Opiskelun päättyminen, lapsen muutto kotoa, oma tai läheisen sairastuminen, paikkakunnan vaihtaminen, rakkaan harrastuksen loppuminen, avioero, avioliitto, työn loppuminen.

Kun sinulta hukkuu elämän tarkoitus, myös intohimo ja ilo elämää kohtaan voivat kadota. Vaarana on, että tällöin alat juomaan, syömään, turruttamaan itseäsi ruutujen ääressä, sairastelemaan tai jotain muuta yhtä typerää.

Haluatko elämäsi olevan haaleaa?

Jos et halua elämäsi olevan kuin haaleaa vettä, huolehdi että sinulla on tavoitteita ja päämääriä. Sellaisia tavoitteita, joita itse haluat saavuttaa. Määrittele ja kirkasta tavoitteesi sellaiseen muotoon, että tiedät varmasti, milloin olet saavuttanut tavoitteesi. Mieti etukäteen mittari tavoitteesi onnistumiselle. Älä huijaa itseäsi epämääräisillä tavoitteilla kuten parannan ajankäyttöäni tai haluan olla onnellinen. Niiden tavoitteiden todentaminen on vaikeaa.

Etsi intohimoa elämääsi jostakin. Se voi olla harrastus, työ tai ihmissuhde. Intohimo elämässä ja palavat silmät ovat parempi kuin jatkuva näytönsäästäjäilme naamallasi.

Jokainen päivä on paketoitu lahja, jonka avaaminen on aina yhtä innostavaa

Sano aamulla: ”Hyvää huomenta maailma!” ja päätä, että tänään nautit. Älä kuitenkaan kuvittele, että Sinulla on joka ikinen aamu innostunut ja sisukas olo. Joku aamu voi olla lonkeron värinen ja elämäsi näyttää samalle. Se lienee inhimillistä, mutta näitä aamuja tulisi olla mahdollisimman vähän. Kun pidät huolen, että sinulla on pieniä ja isoja tavoitteita, lyhyen ja pitkän tähtäimen tavoitteita elämän tarkoitus ei pääse hukkumaan. Seuraava lomamatka? ”Sitä jaksaa paremmin, kun on mitä odottaa” sanottiin matkatoimiston mainoksessa joskus.

Humanenergiaa viikkoosi toivottaa TIR