Mitä ovat voimavarat?

Voimavarat ovat voimia toimia arjessa. Tarvitset voimavaroja ihan kaikkeen. Kun sinulla on riittävästi voimavaroja, et edes ajattele asiaa. Samalla tavalla kuin raha ja rakkaus. Kun niitä on riittävästi, et edes muista niitä, mutta jos ei ole, ne ovat jatkuvasti mielessä. Voimavarat ovat energiaa jaksaa innostua elämästä ja arjesta. Jokainen päivä on paketoitu lahja, jonka avaaminen on aina yhtä innostavaa.

Mitä riittävät voimavarat tarkoittavat työelämässä?

Se että raahaudut työnantajan omistamalle tontille tai koneen ääreen joka päivä, ei tietenkään riitä. Mielesi ja kehosi tulee olla kirkas ja energinen, jotta voit tehdä viisaita päätöksiä ja toimia asiakkaidesi hyväksi.

Miten voit varmistaa, että voimavaroja riittää?

Meillä monella on ollut loma ja yksi sen tarkoitus on lisätä voimavaroja tulevaa työrupeamaa varten. Voit varmistaa, että voimavaroja riittää, kun jaat voimiasi sopivasti itsellesi, läheisillesi ja työllesi. Liikunta ja nukkuminen ovat hyviä voimavarojen lisääjiä. Muista kuitenkin, että lääkkeen ja myrkyn ero on annostuksessa. Liika liikunta vie voimavaroja ja ne, jotka lepäävät eniten, saavat lepoa vähiten.

 

Mikä kuluttaa voimavarojasi?

Toiset ihmiset, negativismi, huolet ja murheet kuluttavat voimavarojasi. Johtaja muista tämä: eri asiat kuluttavat eri ihmisten voimavaroja eri tavalla. Päätöksenteko kuluttaa meidän kaikkien voimavaroja. Huolehdi siitä, että sinulla on riittävästi hyviä rutiineja eli tapoja, jotta voit säästää voimavarojasi tärkeisiin päätöksentekoihin. Tästä syystä Barak Obama pukeutui presidenttikautensa aikana mahdollisimman usein samaan pukuun ja solmioon. Jokainen meistä, joka on joskus osallistunut johonkin rakennusprojektiin tietää tämän. Täytyy tehdä mahdottoman monia päätöksiä ja tämä väsyttää. Huolehdi siitä, että teet tärkeimmät päätöksesi silloin, kun voimavarasi ovat korkeimmillaan.

 

Mistä saat tarvittaessa varavoimia?

Levosta, liikunnasta, kirjoista, toisista ihmisistä, hyvistä keskusteluista, koulutuksista, valmennuksista ja omalta joukkueeltasi.

Minulla on lukuisia asiakkaita ja läheisiä, jotka sanovat, että keskustelumme jälkeen he ovat energisempiä kuin ennen sitä. He saavat Humanenergiaa minulta. En ole aina helppo jees-tyyppi, vaan välillä myös rakkaudella ravistelen.

”Tällä pehmeäkätisten löllylanteiden aikakaudella moni ei näe vastoinkäymisissä tarkoitusta kutsua kasvamaan ja mahdollisuutta kehittää sielunsa lujuutta. Meillä on ulkoisesti liian helppoa, että voisimme kasvaa myös sisäisesti ja päinvastoin.”

Käsi ylös kuka tietää mistä kirjasta ja miltä vuodelta ko. lainaus on?

Tunnista omat voimavaralähteesi, superchargerisi ja tankkaa itsesi sopivan väliajoin.

Humanenergistä alkavaa elokuuta toivottaa TIR