Ärsyttääkö vitkastelu?

Onko Sinusta ärsyttävää, kun ihmiset vitkastelevat? Ihan pikku hommat jäävät tekemättä, kun vaan ihmetellään eikä toimita! Pahimmassa tapauksessa asiasta pidetään vielä palaveri, johon osallistuu monta ihmistä ja päätetään, että juttu toteutetaan ja sitten kukaan ei tee asian eteen mitään! Palaverissa tosin unohdettiin päättää, kuka tekee, milloin ja mitä. Ja vielä tärkein: milloin asiaan palataan? Samaisessa palaverissa tuhlataan aikaa, kun odotetaan myöhässä olijaa, kuunnellaan osallistujien selittelyjä siitä, että eivät ole valmistautuneet, kun on ollut niin kiire ja ihan varma motivaationtappaja on, kun tekniikka ei toimi ja siihenkin tuhlautuu aikaa.

Sorrutko itse joskus vitkasteluun?

Huomaatko joskus, että itse vitkastelet? Et tartu toimeen vaan roikut somessa, soitat kaverille tai käyt vielä kupin kahvia, vaikka tiedät että Sinulla on monta hommaa, jotka pitäisi tehdä. Todennäköisesti vitkastelet silloin, kun olet väsynyt fyysisesti tai henkisesti. Työn määrä ei väsytä vaan työn epämäärä. Tee itsellesi ja päivällesi selkeä tavoite ja päätä mitä saat tänään aikaiseksi ja sitten apinan raivolla hommiin! Toistele itsellesi ->

Do it now!

Paras ajanhallinta ja aikaan saavuuden vinkki on do it now tai sen Elovena suomiversio Tee se nyt! Älä suunnittele ja suunnittele, vaan pane toimeksi.

Parhaat johtajat ja myyjät ovat tyyppejä, jotka saavat aikaiseksi. Keskiverto porukka suunnittelee ja hilloaa asioita loputtomiin ja huiput saavat aikaiseksi. Kun huomaat seuraavan kerran, että vitkastelet, sano ääneen do it now (tai tee se nyt) ja sitten pane toimeksi. Eräs arvostamani johtaja sanoo usein keskustelujemme aikana, että do it now! eli eiköhän panna heti toimeksi.

Tapaan työssäni huippupomoja, yritysten perustajia, toimitusjohtajia, konserninjohtajia, huippujohtajia ja huippumyyjiä. Tyyppejä, jotka ovat saaneet paljon aikaan. Yksi heidän ominaisuuksistaan on kyky saada aikaiseksi. Asiat etenevät ripeästi.

Pidä yllä nopeaa rytmiä

Kun olet töissä, tee hommat ripeästi. Askella ripeästi, toimi napakasti, älä jaarittele tai vetele jalkojasi. Silloin kun ollaan töissä, ollaan tehokkaita. Kun saat aikaan enemmän lyhyemmässä ajassa, niin saat myös enemmän ansaittua vapaa-aikaa.

Vältä aikavarkaita. Tyyppejä, jotka jaarittelevat, palavereita, joissa ei edistytä, hommia, jotka junnaavat paikoillaan jne.

Palastele päivä osiin ja analysoi mihin aikaan olet tehokkaimmillasi. Älä valehtele itsellesi, että kaikki päiväsi tunnit ovat yhtä tehokkaita. Eivät nimittäin ole, eivätkä tarvitse ollakaan.

Ennakoi ja huolehdi että tehdessäsi tärkeitä asioita et tule keskeytetyksi.

Human energistä ajankäyttöä toivottaa TIR