Menestyvän yrityksen 8 tunnusmerkkiä, osa 2

Viime viikolla kirjoitin neljästä ensimmäisestä menestyvän yrityksen tunnusmerkistä. Tässä loput neljä tutkimuksen tuloksista, jossa tutkittiin 40 pitkään menestynyttä yritystä.

 

5. Käytännönläheisyys ja arvojohtaminen. Monella menestyvän yrityksen perustajalla ja ylimmillä johtajilla on operatiivinen tausta. Ylin johto vierailee säännöllisesti kentällä ja he harrastavat JYK-johtamista. Johtamista Ympäriinsä Kävelemällä. He käyvät katsomassa miten perusasiat kuten laatu, palvelu, siisteys, fiilis ja kommunikointi heillä hoituu. Mitä työntekijöillemme ja asiakkaillemme todella kuuluu? Vastaus löytyy kentältä. Ei pääkonttorilta.

6. Ydinosaamiseen keskittyminen. Jos yrität olla kaikille jotain, et ole kenellekään mitään. He tunnistavat, missä ovat hyviä ja pysyvät kohtuullisen lähellä omaa toimialaansa. He keskittyvät yrityksensä ja ihmistensä vahvuuksiin.Jos he laajentavat, he pysyvät lähellä omaa toimialaansa. Henkilöstönsä kehittämisessä keskitytään ihmisten vahvuuksiin ja niiden hyödyntämiseen sekä kehittämiseen, eikä tuijoteta vikoja ja virheitä.

7. Yksinkertainen ja kevyt organisaatio. Menestyvien yritysten perustana olevat rakenteelliset muodot ovat tyylikkään yksinkertaisia. Sinne ei ole pesiytynyt hallintohimmeleitä, jotka syövät ihmisten voimavaroja ja siten innokkuutta ja tuottavuutta. Karsitaan ylimääräinen pois ja pidetään rakenteet kevyinä.

8. Samanaikainen löyhyys ja tiukkuus. Tämä on paradoksi. Itsenäisyys on viety suurimmaksi osaksi riviorganisaatioon, mutta toisaalta he keskittyvät fanaattisesti muutamaan tärkeään ydinarvoon. Esimerkiksi älyllisyys ei peitä alleen järkevyyttä. Tai he sietävät sekasortoa korvauksena nopeasta toiminnasta ja säännöllisestä uuden kokeilemisesta. Jonka seurauksena tulee tietysti hyviä innovaatioita.

Superhyviä juttuja ja ah niin perusasioita, eikö totta? Vaativat toteutuakseen ihmisiä, jotka haluavat vaalia tällaista yrityskulttuuria. Ylhäältä alaspäin. Täytyy uskaltautua etulinjaan. Ota joka viikko yksi ominaisuus kehityskohteeksi ja käy ominaisuus kerrallaan läpi.

Näin olette jatkuvassa kehitysprosessissa matkalla kohti suurempaa menestystä.

Human energiaa menestymisen tielle toivottaa TIR