Yleensä paras mahdollisuus onnistuneeseen muutokseen ja kehitykseen, on hyödyntää omia onnistumisiaan ja rakentaa niiden varaan.

Muutos- tai kehitysjohtajan tehtävä on keskittyä vahvuuksiin ja ruokkia niitä. Ongelmia ei voi jättää huomiotta ja vaikeat ongelmat tulee hoitaa ripeästi. Jos kipeä hammas pitää poistaa, tee se nopeasti äläkä kiduta itseäsi ja organisaatiotasi pitkittämällä asiaa.

Se mihin keskityt kasvaa

Jos keskityt mahdollisuuksiin, saat ne kukoistamaan ja jos keskityt ongelmiin nekin kukoistavat.

Usein tämä vaatii pientä, mutta perustavanlaatuista muutosta asioiden käsittelyyn; nimittäin ”ensimmäistä sivua” kuukausi- tai viikkoraporttiin, ennen ongelmia luettelevaa sivua.

Tarvitaan sivu, joka keskittyy kertomaan, missä tulokset ovat olleet odotettua parempia. Oli sitten kysymys myynnistä, tuloksesta, asiakastyytyväisyydestä, tuotosta tai määristä.

Muutosjohtajuudessa onnistuvat yritykset varmistavat, että he käyttävät resursseja mahdollisuuksiin. Tämä tapahtuu siten, että mahdollisuudet listataan yhdelle sivulle ja toiselle sivulle listataan firman kyvykkäimmät tyypit. Sitten nämä kyvykkäimmät ja suorituskykyisimmät tyypit ohjataan mahdollisuuksien pariin.

Samalla resurssit poistuvat toisaalta ja näin ollen ei tuottavat asiat nääntyvät nälkään.

Toimintaohje organisaatiolle tai itsellesi

Laadi joka kuukausi sivu, joka luettelee mahdollisuudet sisältäen alueet, joissa tulokset ovat olleet odotettua parempia. Okei, okei – aluksi lista voi olla tosi lyhyt.

Sitten laadi lista tyypeistä, jotka ovat suorituskykyisiä ja kehityshaluisia. Osoita sitten parhaat suorittajat tärkeimpien mahdollisuuksien pariin.

Parhaimmat suorittajat rakastavat sitä mitä tekevät!

 

Onnistumisia ruokkimaan sinua opasti Tuija Human energinen, käyttäen lähteenä Peter Druckerin viisaita sanoja.