On totta, että teen muut ihmiset onnelliseksi olemalla itse onnellinen.

Minulla on ollut hyvä tuuri jo aivokuorenarpajaisissa ja olen luonnoltani valon lapsi. Minulle on luontaista tuntea itseni hyväntuuliseksi. Huomaan myös, että tartutan hyväntuulisuutta ja energiaa muihin ihmisiin. Jopa siinä määrin, että siitä on tullut tärkeä osa työtäni. Lukuisia kertoja kuukaudessa, saan kuulla asiakkailtani ja muilta läheisiltäni, että he saavat minusta energiaa – human energiaa. Tee siis muut onnelliseksi olemalla itse onnellinen.

Ole itse onnellinen, niin teet muut onnelliseksi

Avain. Siis sama asia mutta toisinpäin.

Olemalla itse onnellinen, sinulla on paremmat edellytykset yrittää tehdä myös muut onnelliseksi. Mitä hyötyä siitä on? Tutkimusten mukaan onnelliset ihmiset ovat yleisesti ottaen avuliaampia ja hyväntahtoisempia, heillä on enemmän tahdonvoimaa ja he sietävät paremmin turhautuneisuutta. Kaikki edellä mainitut asiat ovat tärkeitä menestymisen osatekijöitä myös työelämässä. Lisäksi 30% lisäys onnellisuudessa (mitenhän sitä mitataan) lisää puolison onnellisuutta, kun taas heikennys heikentää toisen puolison onnellisuutta.

Onnellinen pomo on parempi pomo – onnellinen työntekijä on parempi työntekijä

Tiedämme myös, että onnelliset ihmiset ovat työssään tuottavampia sekä esimiehinä, että työntekijöinä. Onhan se selvyys, että kun näet mahdollisuuksia ympärilläsi, voit ottaa niitä myös helpommin käyttöösi. Jos olet saanut työskennellä työyhteisössä, jossa on hyvä meininki, niin tiedät mistä puhun. Jengi on avuliasta porukkaa, töihin on kiva mennä, saadaan asioita aikaiseksi, koetaan, että työskennellään saman päämäärän eteen ja otetaan toiset ihmiset huomioon.

Kuinka tulen onnelliseksi

Miten sitten voit tulla onnelliseksi, jos olet onneton tai jopa syntymäsynkkä?! Lohdullista on, että tutkimusten mukaan vain (onko se vain!) 40% onnellisuudestamme määräytyy geenien mukaan. Loppuun voit itse vaikuttaa. Kuinka voit lisätä onnellisuuttasi?

1. Tee muut onnelliseksi – tulet itse onnelliseksi

2. Harrasta liikuntaa ja nuku riittävästi. Hyvä vireystila auttaa saamaan aikaiseksi ja pysymään päätöksissä.

3. Ympäröi itsesi onnellisilla ihmisillä. Vältä tyyppejä, jotka kaatavat murheet toisten niskaan.

4. Ole leikkisä. Pidä hauskaa ja hassuttele. Jos et muista miten, ota mallia lapsista. Etsi viikon vitsi. Jaa se ystäviesi ja perheesi kesken.

5. Tee hyväntekeväisyysteko. Avaa ovi tuntemattomalle, lähetä postikortti tai mene jakamaan ruokakasseja. Saata ihmisiä yhteen.

6. Nauti myös matkanteosta – älä pelkästä perillepääsystä. Nauti kasvun ilmapiiristä, kasvukivuistakin ja ole kiitollinen siitä mitä sinulla jo on.

7. Ole onnellinen – teet muut onnelliseksi. Sitten voit siirtyä takaisin kohtaan yksi.

 

Human energiaa päivääsi lähettää TIR