Totta lienee, että meiltä yrittäjiltä ja (muilta) myyjiltä vaaditaan tällaisia ominaisuuksia. Täytyy nähdä mahdollisuuksia siellä, missä normaali ihminen ei niitä todellakaan näe!

Aikaa myöten useimmat meistä kehittyvät hieman analysoimaan asioita, ennen kuin säntäävättoimintaan. Liika asioiden hilloaminen vie kuitenkin mahdollisuuden mahtavilta keksinnöiltä, siis innovaatioilta tai uusilta asiakkuussuhteilta. Eräs haastattelemani huippumyyjä kertoi saaneensa neuvon uransa alkuvaiheessa: ”Älä niin hirveästi mieti vaan tee. Anna norsun miettiä, norsulla on iso pää.”

Moni yrittäjä olisi jättänyt yrityksensä perustamatta, jos olisi ennen perustamistaan käynyt läpi onnistumisen todennäköisyydet. Silti moni meistä yrittäjistä on onnistunut monessa asiassa. Pysähdy välillä katsomaan taaksepäin elämäsi onnistumisia. Vaikka matkaa on jäljellä vielä paljon,niin mitä kaikkea oletkaan jo saavuttanut ja oppinut?

Pidä lapsen uskoa yllä

Vaikka maailma aina välillä koettelee ja on epäreilu, pidä lapsen uskoasi yllä edelleen. Päätä, että uskonto on ja pysyy ysinä. Sen sijaan voisit nyt kymppiluokalla ollessasi hieman korottaa sitä matikan numeroa. Vaikka et integraaleja ja derivaattoja tarvitsekaan oppia, kerto- ja jakolasku on hyvä hallita. Jos listaan voi vielä lisätä prosenttilaskun, niin se on jo ihan huippua.

Opettele rakastamaan numeroita. Ne ovat meidän ystäviämme. Numerot kertovat meille, mitä kannattaa tehdä ja minkä verran. Work smarter, not harder. Numerot kertovat mihin sinun kannattaa voimavarasi ohjata.

Pitkään jatkuvan yhteistyön täytyy olla sekä tuottavaa että hauskaa. Yhteistyö asiakkaasi ja sinun välillä tai esimiehen ja alaisen välillä. Joskus yhteistyö voi hetken aikaa olla hauskaa, mutta ei kovin tuottavaa ja vastaavasti joskus tuottavaa, mutta ei kovin hauskaa. Pitkällä aikavälillä kuitenkin molempien ehtojen täytyy täyttyä.

Uskonto ysi ja laskento kasi on jo hyvä yhdistelmä.